Kérdése van? Hívjon minket! +36 70 670 5151

Szappanhab Blog

SzúnyOFF a természetes szúnyogriasztó

Szappanhab
2021.05.31 11:41
SzúnyOFF a természetes szúnyogriasztó
Miért fontos a szúnyogok távoltartása? És milyen lehetőségeink vannak, ha szeretnénk elkerülni a vegyszereket? Erről szól az új SZÚNY OFF-ot, a természetes szúnyogriasztó termékünket bemutató blogunk.

Megmenteni? Ugyan minek?

Igen, megmentésről szeretnék beszélni, amikor hazánk szúnyog populációja ennyire elszaporodott. Egyes területeken este hat után már szinte levegőt se vehetünk, annyi a szúnyog.

Ki-ki döntse el, náluk mennyire kemény a helyzet, de abban biztosan mindannyian egyetértünk, hogy a szúnyogok nem hagynak nyugalmat. Sem a nyár estéken megszokott kellemes sétákon, a teraszon borozgatások alkalmával, sem koncerteken, rendezvényeken. Sőt, semmilyen szabadtéri tevékenység közben nem hagynak más esélyt, mint a hajlongás, csapkodás, szitkozódás.

Csak a vegyszer a megoldás?

Mi maradt nekünk? A vegyszerek bőrre fújása, a légi permetezés vagy a gázolajra emlékeztető szagú paraffinos utcai ködölés a furcsa hangú, traktor húzta  utánfutókról. Utóbbi permetező eljárások lehetnek bio vagy nem bio módszerek, de csupán 4-6 napra lohasztják le a vérszívók kedvét.

Idegen szúnyogok Afrikából

A globális felmelegedés miatt pedig egyes szúnyogfajták nem a megszokott magyar szúnyogok, hanem dokumentáltan fellelhető nálunk is több, nem őshonos szúnyogfaj például a tigris szúnyog. Ezek a rovar csípések tudnak trópusian sokáig viszketni, vagy ütéshez hasonló lila foltok között gyógyulni. És mindezek mellett terjesztenek egy csomó betegséget is, amik eddig errefelé nem voltak ismertek, de attól tartok, meg fogjuk ismerni őket. Dengue-láz, Malária, Nyugat-Nílusi láz, bőr- és szívférgesség, Usutu, Zika, agyvelőgyulladás, hogy csak néhányan említsünk. Ettől érdemes megmenteni magunkat.

A SZÚNY OFF szúnyogriasztó története egy egyszerű sztori

Eredetileg ez egy túrázó krém. Tavaly még a neve is ez volt. Az volt a célunk ennek a szúnyogriasztó krémnek a megalkotásánál, hogy tartósan a bőrön maradjon a hatóanyag, azaz ne szívódjon be azonnal. Hatóanyaga a szúnyogok és kullancsok számára visszataszítóan büdös, ugyanakkor az ember számára szó szerint rózsa illatú geránium. A gerániumot a rózsamuskátli leveléből kivont illóolaj tartalmazza. Az ötletért köszönet túrázó társunknak, aki a készítményt ihlette.

A SZÚNY OFF több mindenre használható, a legjobb pillanatokban

A SZÚNY OFF nem csak egy lassan beszívódó krém, hanem számos összetevőjének köszönhetően több célra használható. Hatóanyaga és egyben illatanyaga a geránium, ezt már tudjuk.

A hordozóanyaga méhviasz és hidegen sajtolt napraforgóolaj. A méhviasz az egyik legjobb állomány javító és emulgeáló szer - keményíti a krémet és lassítja a gyors felszívódást, ezáltal a hatóanyag is képes sokáig a bőr felületén maradni. A napraforgóolaj a kenhetőséget biztosítja, ezért óva intünk mindenkit, hogy vastagon kenje be magát SZÚNY OFF szúnyogriasztóval.

A krém bőrápoló összetevője a shea vaj. Emellett természetes UV védelmet biztosít (nem helyettesít egy 50 faktoros naptejet, de azért erősíti a hatást). Manapság nem árt a plusz védelem a naptej mellé.

Van egy humánus, öko bio szúnyogriasztó, bőrápoló napozókrémünk

Egy 100% természetes anyagokból készült szúnyogriasztónál elvárhatjuk, hogy végre kidobhassuk az alkoholt-, citrus olajat- és (esetleg) parabéneket tartalmazó vegyszeres készítményeket. A SZÚNY OFF nem tartalmaz állomány javítót, tartósítót és színezéket. A SZÚNY OFF által elriasztott szúnyogokat a fecskék is bátran fogyaszthatják. A SZÚNY OFF a vérszívókat nem öli meg, csak elbizonytalanítja. Amikor hozzáfognának a csípéshez, meggondolják magukat. Ha bőrünkre szállnak, nem csípnek meg, hanem kedvetlenül tovább állnak.

Mi a közös a horgászbotban, a babákban és a kozmetikában?

Horgász helyeken a szúnyogokat bizony szokni kell. Oda már erősebb hatás kell, mint a citrusolajé.

Ha magunkra még ugyan bevállaljuk, gyermekekre és a kisbabákra már nem szívesen fújunk vegyszereket. Természetes összetevőkre van szükség.  Ezért úgy alkottuk meg a SZÚNY OFF krémet, hogy a legmagasabb elvásároknak is megfeleljen.

A horgászatban, a babákban és a kozmetikában a SZÚNY OFF a közös.